Van violar en grup una menor

Els jutges mantenen en llibertat tres condemnats de ‘La manada’ de Manresa

L’Audiència de Barcelona considera que no hi ha risc de fuga i descarten ordenar el seu ingrés a la presó mentre el Suprem resol els recursos

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència de Barcelona ha acordat mantenir en llibertat tres dels condemnats per abús sexual en grup a una nena de 14 anys, membres de ‘La manada’ de Manresa (Barcelona), a l’espera que es resolguin els recursos que les seves defenses han presentat davant el Tribunal Suprem (TS).

En tres interlocutòries consultades per Europa Press, la Secció 22 de l’Audiència de Barcelona rebutja enviar-los a presó provisional, com van demanar la fiscalia i l’acusació particular.

Els magistrats argumenten que els tres acusats han «estat en tot moment a disposició del tribunal» i han complert les mesures cautelars que els van imposar: comparèixer al jutjat una vegada per setmana, retirada del passaport i ordre d’allunyament de 100 metres de la víctima.

Per això, els jutges consideren que no hi ha risc de fuga i descarten ordenar el seu ingrés a la presó mentre el Suprem resol els recursos de les defenses.

L’Audiència de Barcelona va imposar penes d’entre 10 i 12 anys de presó a cinc joves majors d’edat per la violació múltiple a una nena de 14 anys el 2016, i els va condemnar per un delicte d’abús sexual a la menor malgrat que la fiscalia va demanar condemnar-los per agressió sexual.

Notícies relacionades

Al febrer, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre un primer recurs a aquesta sentència: els magistrats van avalar la condemna i un jutge hi va afegir un vot particular en què defensava una condemna per agressió sexual (violació) i no per abusos.

Al resoldre el recurs, el TSJC també va augmentar la indemnització a la víctima fins a 60.000 euros, a diferència dels 12.000 fixats inicialment, i les defenses han recorregut aquesta sentència però les acusacions no.