«Inflexió» en la corba

Simón, preocupat per l’augment de contagis de Covid a Catalunya i Madrid

La mitjana espanyola de la incidència a 14 dies puja per primera vegada des que el 27 de gener es va arribar al pic de la tercera onada

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat Fernando Simón ha alertat aquest dijous de «signes preocupants d’augment dels contagis en algunes comunitats autònomes». Tot i que no n’ha citat cap en concret, la incidència a 14 dies ha començat a pujar des d’un nivell ja per si mateix alt a Madrid (225 casos per 100.000 habitants), País Basc (177) i Catalunya (172). També ha augmentat, tot i que des de cotes més baixes, a Navarra (138), les Canàries (129), Cantàbria (78), Extremadura (72) i les Balears (43).

El resultat és que la mitjana espanyola ha pujat per primera vegada des que el 27 de gener es va assolir el pic de la tercera onada, tot i que ho ha fet molt lleugerament, en només un dígit –de 127 a 128 casos.

Notícies relacionades

Aquesta «inflexió» preocupa el portaveu tècnic del Govern de la pandèmia no només per les festes que s’acosten, sinó per l’entorn europeu. França ha reportat 38.000 casos, Itàlia 22.400 i Alemanya 17.500. Són molts més que els 6.215 notificats a Espanya, però aquesta xifra és la més gran en el que portem de setmana.

Davant aquesta preocupació, la ministra de sanitat, Carolina Darias, ha cridat a complir estrictament les restriccions establertes al pla de Setmana Santa i el pont de Sant Josep.