Fins al 24 de març

Comença la preinscripció escolar del curs 2021-2022 a Catalunya

Des d’aquest dilluns i fins el 24 de març toca la d’educació infantil, i del 17 al 24 de març la dels estudiants de secundària

6191625 59

6191625 59

1
Es llegeix en minuts

La preinscripció escolar per al curs 2021-2022 comença aquest dilluns i ho fa de manera completament telemàtica. Així, entre aquest dilluns i el 24 de març s’haurà de fer la preinscripció en educació infantil de segon cicle i primària, i del 17 al 24 de març ho hauran de fer els estudiants de secundària.

El tràmit es podrà fer a través de qualsevol dispositiu mòbil i les famílies que tinguin algun impediment per fer-ho es poden dirigir als centres educatius o a les oficines municipals d’escolarització. L’oferta per al curs vinent és de 40.997 grups a infantil, primària i ESO. Es preveuen 3.241 alumnes menys a P3 i, per primera vegada, hi haurà una reducció a primer d’ESO, amb 2.579 estudiants menys.

Notícies relacionades

El Departament d’Educació ha impulsat el portal Preinscripcio.gencat.cat, on les famílies poden trobar tota la informació per completar el procés. Una vegada feta la preinscripció, i a partir del 19 d’abril, es podrà fer el seguiment de la sol·licitud i al juny es podrà conèixer la plaça finalment obtinguda.

Els punts

Entre els criteris per determinar la puntuació hi ha el de tenir germans que estan estudiant al centre o que el pare, mare o tutor legal hi treballi, que donen 40 punts. Se n’obtenen 30 quan el domicili habitual de la família es troba dins de la zona educativa del centre escolar que es demana en primer lloc, 20 si és el lloc de treball del pare, mare o tutor el que està dins de la zona i 10 quan el domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s’ha elegit en primer lloc. A Barcelona, quan el domicili està situat al mateix districte municipal que el centre escollit en primer lloc, però fora de la zona educativa, se sumen 15 punts. D’altra banda, també hi ha 10 punts si es percep la renda garantida de ciutadania o si algun membre de la família té una discapacitat.