Una setmana ingressat

Mor un jove de 15 anys per un accident de quad a Alcarràs

  • El noi, de 15 anys, va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova després de mantenir-se ingressat cinc dies en estat crític a conseqüència de l’accident que va patir diumenge passat.

  • Dos menors més –cap dels tres portava casc– s’hi van veure implicats i un d’ells va patir ferides lleus després que el vehicle sortís de la pista a prop de la carretera N-IIa.

Mor un jove de 15 anys per un accident de quad a Alcarràs
1
Es llegeix en minuts

Un jove de 15 anys va morir divendres a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a conseqüència de les ferides produïdes fa una setmana per un accident quan circulava amb un quad a prop de la localitat d’Alcarràs (Segrià). L’accident es va produir diumenge passat cap a les cinc de la tarda quan tres joves, tots menors d’edat, van agafr prestat un quad d’alta cilindrada a un conegut i van sortir a fer una volta. Cap d’ells portava casc, segons va informar la policia. En una maniobra brusca, un dels tres ocupants del vehicle va sortir disparat i va caure a terra.

Quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) es van traslladar fins al camí rural de les Fites, a escassos 500 metres de la carretera N-IIa a la localitat d’Alcarràs. Després de la caiguda, el jove es va mantenir ingressat en cures intensives durant tota la setmana mentre els metges intentaven revertir la gravetat les ferides, però finalment divendres es va produir el fatal desenllaç.

Notícies relacionades

La investigació policial va determinar que els tres joves, dos de 15 anys i un de 17, conduïen un quad (moto de quatre rodes) d’alta cilindrada que havien agafat prestada a un conegut. Aquest vehicle només es pot conduir a partir dels 18 anys. La conducció del vehicle és bastant de la d’una moto, per la qual cosa és probable que els joves no poguessin controlar la reacció de la direcció. El 70% dels accidents amb aquesta mena de vehicles es produeix per pèrdua de control.

L’Ajuntament d’Alcarràs (Segrià) ha declarat dos dies de dol al municipi per la mort del jove. Amb aquesta mort ja són 11 les víctimes mortals en vies interurbanes a Catalunya des de començament d’any.