Tancats des de gener

El comerç no essencial de Catalunya podrà obrir el cap de setmana des del 20 de març

Finalitza així una restricció que havia portat el sector a convocar una protesta demà

1
Es llegeix en minuts

El comerç no essencial de Catalunya podrà obrir els caps de setmana a partir del dissabte 20 de març. Així ho ha decidit el Procicat, segons ha avançat TV-3, en unes noves mesures que inclouen l’aixecament del tancament comarcal a partir d’aquest dilluns.

El comerç estava en peu de guerra després de ser un dels sectors més perjudicats per les restriccions. Les principals associacions de comerciants de Barcelona, entre les quals hi ha Barcelona Oberta o la Fundació Barcelona Comerç, ha animat els venedors i establiments de la ciutat a obrir els locals aquest dissabte durant tres hores per protestar per les restriccions, que estan sufocant el comerç de la ciutat.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, les entitats han convidat els comerciants barcelonins a obrir de 10 a 13 del matí del dia 13 per manifestar-se en contra del Govern i demanar que la normalitat torni al comerç.

En una primera valoració després de conèixer-se l’aixecament d’aquesta mesura, el president de Foment Comerç, Roger Gaspa, ha assegurat: «És una bona notícia. Estàvem tancats des del 5 de gener i això representa unes pèrdues d’entre en 16 i el 25% de les vendes en funció del sector». A més, Gaspa ha recordat, també a TV-3, que no s’ha pogut fer la campanya de rebaixes amb plenitud