Setge al coronavirus

Rússia diu que la seva vacuna es fabricarà a Espanya, Alemanya i França, i París ho nega

«Cap lloc compleix amb els requisits» que demana el Fons Sobirà Rus, que impulsa la producció de l’Sputnik V, segons el Ministeri d’Indústria francès

Rússia diu que la seva vacuna es fabricarà a Espanya, Alemanya i França, i París ho nega
2
Es llegeix en minuts

Cap empresa a França ha firmat un contracte amb Rússia per produir la seva vacuna Sputnik V contra la Covid-19, va assegurar aquest dimarts un portaveu del ministre d’Indústria de França, que contradiu així el director del fons de riquesa sobirà RDIF de Rússia.

«No hem identificat un lloc que compleixi amb els seus requisits», va dir el portaveu quan se li va preguntar sobre un possible acord firmat amb RDIF.

«Fins on sabem, cap empresa a França ha firmat cap contracte per produir la vacuna Sputnik V», va dir.

Anteriorment, el director del fons sobirà RDIF de Rússia havia dit que la seva organització havia arribat a acords per obrir instal·lacions de producció a Itàlia, Espanya, França i Alemanya per fabricar l’antídot rus.

En declaracions al canal estatal Rossiya 24, el director del RDIF, Kirill Dmitriev, no va proporcionar cap detall sobre aquesta suposada negociació.

Dmitriev va comparèixer després que el RDIF firmés un acord comercial amb la farmacèutica suïssa Adienne per produir la vacuna a Itàlia.

Un assessor del president Emmanuel Macron va deixar la porta oberta per a una associació entre França i Rússia sobre l’Sputnik V.

«És un tema en què podem tenir una cooperació positiva», va dir l’assessor als periodistes. «Una de les dificultats a què s’enfronta l’Sputnik és tenir accés a la capacitat de producció per als volums que desitgen», va afegir.

El president rus, Vladímir Putin, va demanar l’ajuda de Macron la tardor passada per produir la vacuna, va dir l’assessor. Macron després va enviar una missió científica a Rússia per estudiar la vacuna i ha mirat d’ajudar Moscou a presentar una sol·licitud al regulador de la UE.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) encara no ha aprovat l’Sputnik V, però ha començat a revisar la injecció per a la seva possible aprovació.

La vacuna ha sigut aprovada, o s’està avaluant per a la seva aprovació, en tres estats membres de la UE: Hongria, Eslovàquia i la República Txeca.

L’acord entre Itàlia i Rússia, que necessitarà l’aprovació dels reguladors italians abans que pugui començar la producció, ha sigut confirmat tant pel RDIF com per la cambra de comerç italorussa.

Notícies relacionades

Marca l’última evidència que algunes empreses de la UE no estan disposades a esperar que l’EMA aprovi l’Sputnik V abans de seguir endavant amb els seus propis plans.

Els científics van dir que la vacuna russa tenia gairebé un 92% d’efectivitat, segons els resultats de l’assaig en etapa tardana publicats a la revista mèdica ‘The Lancet’ el mes passat.