Per a una xerrada

El Govern d’Ayuso prohibeix una visita de Montero a un institut de Madrid

El Govern d’Ayuso prohibeix una visita de Montero a un institut de Madrid
Es llegeix en minuts

El Govern de la Comunitat de Madrid ha prohibit una visita de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a l’Institut públic d’Educació Secundària Gómez Moreno, situat al madrileny districte de San Blas, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Fonts pròximes a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, han assenyalat que la ministra Montero pretenia fer «un acte polític» en un institut públic «en horari lectiu». La Comunitat de Madrid no permetrà «cap esdeveniment d’adoctrinament en centres educatius públics en horari escolar», han indicat les mateixes fonts.

En un vídeo que han difós a Twitter, les alumnes que havien organitzat la reunió de la Comissió d’Igualtat de l’institut Gómez Moreno amb la ministra Montero per parlar sobre com viuen les joves el feminisme i la igualtat han lamentat la cancel·lació de la trobada en l’últim moment.

«Estem molt enfurismades perquè ens han arrabassat una trobada el dia 8 de març que era nostre i en el qual els protagonistes no eren la política ni les ideologies, sinó el feminisme i com nosaltres, noies del barri de San de Blas, d’un institut públic portem, dia a dia, el feminisme i la igualtat a les nostres aules», han ressaltat les promotores en un vídeo.

A més, han destacat que «es tractava d’una trobada a l’aire lliure, amb un grup molt reduït de persones i amb la distància de seguretat establerta per les autoritats sanitàries, amb la qual estaven d’acord tant la ministra Irene Montero com el seu equip de seguretat».

Comunicat a la directora

La Conselleria d’Educació, que és l’òrgan que ha d’aprovar qualsevol acte d’aquesta índole als centres educatius madrilenys, no va autoritzar aquesta reunió i així els ho va comunicar «amb temps suficient», el dia 2 de març passat, a la directora d’aquest institut.

Fonts del Departament que dirigeix Enrique Ossorio han explicat a Efe que aquesta decisió es va adoptar, ja que «no es facilitaven detalls imprescindibles», com la durada de l’acte, l’hora de començament i d’acabament i el motiu de la celebració, que «podria perjudicar el desenvolupament de l’activitat del centre i la jornada lectiva dels alumnes». Tampoc s’especificava «el nombre de persones que hi acudiria per determinar si es vulneraven o no les mesures de seguretat i higiene als centres educatius».

Et pot interesar

«És exactament la mateixa informació que se sol·licita a qualsevol acte d’aquestes característiques, per la qual cosa no s’ha fet cap distinció», han precisat des de la Conselleria. Han afegit que, en el cas concret d’aquesta visita a l’IES Gómez Moreno, també desconeixien si hi havia un acompanyament de mitjans de comunicació, com periodistes, reporters, càmeres de televisió o gràfics, i el seu número.

Fonts del Ministeri d’Igualtat han declinat fer cap comentari sobre aquest assumpte.