Els indicadors, estables

Les ucis baixen dels 500 ingressats a Catalunya per primera vegada en gairebé dos mesos

En les últimes hores, no obstant, ha augmentat la xifra de persones ingressades

Un paciente ingresado en la Unidad de Cuidados Intensivos para enfermos de coronavirus del Hospital Josep Trueta de Girona.

Un paciente ingresado en la Unidad de Cuidados Intensivos para enfermos de coronavirus del Hospital Josep Trueta de Girona. / Gloria Sanchez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Els indicadors epidemiològics continuen millorant lentament a Catalunya aquest dilluns, quan comença una suavització de les restriccions. I una bona notícia, les ucis baixen de 500 pacients per primera vegada en dos mesos, situant-se en 497, la mateixa xifra que el 13 de gener. No obstant, augmenten els ingressos. Respecte a les xifres de diumenge, hi ha 46 persones més als hospitals, un total de 1.640.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut, la velocitat de propagació (Rt) es manté estable, en 0,93, i el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, continua a la baixa i passa de 211 a 202. 

En les últimes 24 hores s’han notificat 596 nous contagis, una xifra molt baixa però que s’ha de contextualitzar, ja que els dilluns arriben menys notificacions del cap de setmana, quan també es fan menys proves.

La positivitat, és a dir, el percentatge dels PCR i test d’antígens que donen positiu, continua descendint i es col·loca en 4,62%, per sota del 5% que l’OMS estableix per considerar controlable la pandèmia. Fa dies que hi ha aquesta tendència.

La xifra de morts continua augmentant, tot i que a molt menor ritme. En les últimes hores s’han notificat 26 morts més, i ja són 20.876 víctimes, dotze de les quals notificades ahir. 

Notícies relacionades

Pel que fa a les dades de Barcelona, en les últimes hores s’han sumat 56 positius nous i hi ha hagut cinc ingressos més. Quant a l’índex de rebrot, descendeix 10 punts i se situa en 208. També baixa la velocitat del virus, que està en 0,95, una centèsima menys.

Durant el cap de setmana també ha augmentat la xifra de persones vacunades. En total ja són 571.119 les persones que han rebut una dosi i 204.931 ja tenen les dues.