Polèmica

La infanta Cristina col·labora amb una associació que demana un accés universal a les vacunes

La germana del rei Felip VI s’ha vacunat contra la Covid durant una visita al seu pare, Joan Carles I, a Abu Dhabi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica suscitada per la vacunació de les infantes Elena i Cristina, germanes del rei Felip VI, durant una visita al seu pare, Joan Carles I, a Abu Dhabi, on el monarca emèrit viu des de fa uns quants mesos, augmenta si es té en compte que Cristina ha sigut directora de l’Àrea Social de la Fundació La Caixa des de 1998 i fins fa uns dies i, a conseqüència d’això, col·labora amb GAVI, més coneguda com a Aliança per a la Vacunació. GAVI és una associació internacional que té l’objectiu principal de facilitar l’accés a vacunes de malalties infeccioses als països menys desenvolupats.

Notícies relacionades

Aquesta Aliança per a la Vacunació, creada l’any 2000, es compon d’entitats públiques i privades, inclosos governs, organismes com l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Unicef o el Banc Mundial, empreses farmacèutiques, la societat civil i fundacions filantròpiques com la Fundació Bill and Melinda Gates, un dels membres fundadors de GAVI.

Una de les funcions de la infanta Cristina a La Caixa era la de coordinar programes de cooperació internacional per al Tercer Món. Com a conseqüència del seu treball, ha viatjat per països de l’Àfrica i Àsia, impulsant la vacunació de persones, sobretot nens, a països en vies de desenvolupament, com Guatemala o el Vietnam, on precisament el 2009 va estar presentant un projecte de La Caixa i GAVI.