DESPRÉS DE 26 ANYS VINCULADA A L'ENTITAT

La infanta Cristina deixa La Caixa

Segons avança 'Vanitatis', a partir d'ara la germana del Rei només treballarà per a la Fundació Aga Khan a Lisboa

lmmarco51995756 moscow  russian federation   27 01 2020   spain s infanta cr200128135155

lmmarco51995756 moscow russian federation 27 01 2020 spain s infanta cr200128135155 / MAXIM SHIPENKOV

2
Es llegeix en minuts
EL PERIIÓDICO

Segons avança ‘Vanitatis’, després de 26 anys cobrant un sou de La Caixa, la infanta Cristina de Borbó, de 54 anys, deixarà l’entitat. La germana del rei Felip es desvincula així de l’àrea social de l’empresa, on ha estat aquests anys com a responsable. A partir d’ara només treballarà per a la Fundació Aga Khan.

Tot i que des de La Caixa declinen fer cap comentari, ‘Vanitatis’ afirma que la decisió es va prendre en una reunió del patronat de la Fundació Bancària La Caixa el passat 12 de desembre en la qual hi va haver presents Javier Godó, César Alierta, Salvador Alemany, Javier Solana, Juan José López-Burniol i Isabel Estapé. En aquesta mateixa reunió la Fundació Bancària La Caixa va anomenar Antonio Vila director general en substitució de Jaume Giró.

Segons la mateixa publicació, a partir d’ara la infanta només treballarà per a la Fundació Aga Khan a Ginebra, a la qual està vinculada des de fa diversos anys com a coordinadora d’interagències dins de l’Aga Khan Trust For Culture, la fundació del líder dels ismaelites que s’encarrega de «la rehabilitació física, cultural, social i econòmica de les comunitats musulmanes al voltant del món». Aquesta entitat està dirigida per l’espanyol Luis Monreal Agustí, de 74 anys.

Va ser Monreal precisament qui va intercedir a La Caixa perquè la germana del Rei pogués treballar. Va entrar en l’entitat el 8 d’octubre del 1993 i va estar cinc anys al departament de programes culturals. El 1998 la van nomenar coordinadora de programes de cooperació internacional per al Tercer Món i va estar viatjant a diversos països africans. Tot sota la direcció de l’historiador Luis Monreal, que va abandonar la Fundació La Caixa el 2001 i es va mudar a Ginebra per treballar com a director general de l’Aga Khan Trust for Culture.

Notícies relacionades

La infanta Cristina va assistir ahir dilluns a la cerimònia d’inauguració de l’exposició ‘Salvador Dalí. Art màgic a Moscou’, que va comptar amb la presència de nombroses personalitats de la cultura i la política russa: des del portaveu del president rus, Dimitri Peskov, fins al llegendari escaquista Anatoli Karpov. Va anar a Moscou en qualitat de patrona de la Fundació Gala-Salvador Dalí i es va mostrar satisfeta pel muntatge de la mostra, que exhibeix més de 180 obres del mestre del surrealisme, però no va fer cap declaració sobre el seu futur laboral. 

La infanta resideix a Ginebra i viatja a Barcelona una o dues vegades al mes per assistir a reunions de la Fundació La Caixa, tot i que al desvincular-se de la firma ja no hauria de viatjar a la capital catalana. El que sí que són cada vegada més freqüents són els seus viatges a Madrid, una vegada que ha sigut rehabilitada en la família i que el seu marit, Iñaki Urdangarin, condemnat a cinc anys i deu mesos de presó pel ‘cas Nóos’, està disfrutant de permisos penitenciaris –per Nadal, el jutge li va concedir el seu primer permís de quatre dies. La infanta Cristina també va estar al funeral de la seva tia, Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles, que va morir el passat 9 de gener als 83 anys a causa del càncer.