Si estan vacunats

Salut autoritza les residències de gent gran a no fer quarantenes

  • Els residents vacunats podran visitar els familiars sense haver d’aïllar-se a la tornada

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha publicat aquest dijous la nova actualització del protocol en l’àmbit de les residències per a la tercera edat, que flexibilitza les sortides i estableix que els residents totalment vacunats que hagin tingut un contacte amb un positiu de Covid no hauran de fer quarantenes.

Una vegada que la pràctica totalitat de les persones grans a les residències han sigut vacunades amb les dues dosis, el Departament de Salut de la Generalitat estableix que els residents que ja estiguin immunitzats deixaran de considerar-se contactes estrets. Així, en el cas de tenir relació amb un familiar positiu de Covid, no hauran de sotmetre’s a cribratges ni a quarantenes.

Només es realitzaran tests als residents en cas que presentin símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus.

Recuperar sortides i visites

Aquest canvi en el protocol permetrà recuperar activitats lúdiques i terapèutiques als exteriors i interiors dels centres residencials, i flexibilitzar més les visites i sortides.

Les visites es mantenen a totes les residències amb qualificació verda i taronja, i no se’n limita el nombre, si bé s’han de realitzar amb les mesures de protecció bàsiques: mascareta, higiene de mans, distància i ventilació.

Document

Notícies relacionades

Les sortides al carrer dels residents queden restablertes, tant les puntuals com les de més llarga durada, acompanyats per personal dels centres o familiars.

A les residències amb més d’un 85% dels residents correctament vacunats –amb dues dosis–, quan ingressi una persona també totalment immunitzada no serà necessari fer-li una PCR ni sotmetre-la a una quarantena prèvia de 14 dies.