No relaxa el toc de queda

El Govern català prepara una desescalada en la restauració i l’hostaleria

  • Budó diu que no s’ha pres encara cap decisió sobre Sant Jordi

El Govern català prepara una desescalada en la restauració i l’hostaleria
2
Es llegeix en minuts

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dimarts que l’Executiu català s’està plantejant relaxar algunes restriccions, com ampliar horaris de la restauració i flexibilitzar mesures en l’esport i les activitats extraescolars, però ha rebutjat aixecar el toc de queda nocturn. En roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, ha explicat que el Govern està analitzant les dades epidemiològiques per decidir si es poden aixecar algunes de les mesures a partir de la setmana que ve, i que entre aquest dimecres i divendres ho acabaran de decidir en funció de com evolucionin aquestes dades.

Així, ha assegurat que estan revisant les restriccions en la restauració, l’esport i les activitats extraescolars, però ha descartat que el toc de queda es pugui aixecar per ara tal com ha anunciat que estudia la Comunitat de Madrid: «En aquests moments no som aquí».

Budó ha defensat que s’intentarà flexibilitzar aquesta mesura quan les dades ho indiquin, però ha assenyalat que l’estat actual de la pandèmia no recomana prendre aquesta decisió, perquè la tendència a la baixa encara és «molt lenta», i ha demanat prudència per evitar que la relaxació de mesures provoqui un augment de contagis.

A més, ha dit que «probablement no serà fàcil» que aquesta setmana es decideixi aixecar el confinament comarcal i ha anunciat que el Govern està treballant per elaborar un calendari que fixi la relaxació de mesures segons l’evolució de la pandèmia, com demanen els sectors econòmics.

Preguntada sobre si és partidària de decidir les mesures per a Setmana Santa de manera conjunta entre les comunitats autònomes, Budó ha contestat que les decisions s’han de prendre en funció de com evolucioni cada territori, ja que creu que probablement la pandèmia no tindrà la mateixa evolució en tot l’Estat, i ha reiterat que la Generalitat prendrà les decisions que cregui oportunes per a Catalunya.

Sant Jordi, en l’aire

Notícies relacionades

La consellera de Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que l’executiu català encara no ha pres cap decisió sobre com es podrà celebrar el pròxim Sant Jordi, el dia 23 d’abril.

Sobre el Sant Jordi d’aquest 2021, després que el 2020 ja s’hagués de celebrar de manera diferent al que és habitual, Budó ha assenyalat que no s’ha pres encara cap decisió, que «s’ha d’acabar de treballar amb el sector de la Cultura» i, en qualsevol cas, es concretarà «en l’àmbit del Procicat». Sí que ha admès que «tots tenim ganes de poder recuperar activitats», però ha reclamat «una mica de paciència», ja que ens trobem «en ple procés de vacunació».