Investigació dels Mossos

Sàmper indica que «tot apunta» que una bala de foam va deixar sense ull una jove en les protestes per Hasél

El conseller explica que l’informe policial sobre l’incident ocorregut a Barcelona està «pràcticament tancat»

1
Es llegeix en minuts

«Tot indica» que va ser l’impacte d’una bala de foam el que va provocar que una jove perdés un ull durant les protestes en suport a Pablo Hasél a Barcelona. Així ho ha apuntat aquest dilluns el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ha explicat que l’informe dels Mossos sobre aquest incident està «pràcticament tancat» a falta de l’informe pericial mèdic.

A l’espera de la prova pericial per determinar si les lesions són compatibles amb projectils de foam, «tot indica que és possible, perquè en aquest lloc se n’estaven llançant», ha dit Sàmper.

Notícies relacionades

Segons l’informe policial, en el moment en què la jove va resultar ferida, a la Via Augusta, a la zona «s’estaven disparant bales de foam». Sàmper ha assenyalat que si la conclusió final és aquesta, «és evidència que hi hauria responsabilitat patrimonial» i s’activaria el protocol perquè la jove fos «indemnitzada».

L’informe dels Mossos recull el lloc i l’hora concrets en què la noia va rebre l’impacte a l’ull. Així mateix, també s’assenyalen tots els punts en què aquell dia, dimarts 16 de febrer, primer dia de les manifestacions per Hasél, es van utilitzar bales de foam. Les conclusions de la investigació oberta per Interior seran remeses en els pròxims dies al jutge.