Estació Espacial Internacional

Dos astronautes de la NASA, llestos per a la caminada espacial de diumenge

  • Kate Rubins i Victor Glover sortiran a treballar en els panells solars de l’EEI

Dos astronautes de la NASA, llestos per a la caminada espacial de diumenge
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els astronautes Kate Rubins i Victor Glover de l’Estació Espacial Internacional (EEI) realitzen els últims preparatius de la caminada espacial prevista per al pròxim diumenge en la qual avançaran en la millora dels panells solars, va informar aquest dijous l’agència espacial nord-americana NASA.

Tots dos preparen les seves eines i vestits espacials per a una jornada de sis hores i mitja que començarà diumenge a les 06.00 hora local de l’est nord-americà (11.00 GMT).

Rubins i Glover actualitzaran els canals d’energia que aviat admetran nous panells solars, durant una caminada espacial que la NASA transmetrà en directe al públic en general al seu lloc d’internet. Aquests panells solars s’enviaran a les pròximes missions de càrrega de l’Space Dragon per a la seva instal·lació aquest any, va detallar l’agència en un comunicat.

La NASA a més va remarcar que ja van començar a observar uns cucs que van arribar dilluns passat a la nau de proveïment Cygnus de Northrop Grumman.

Els astronautes Shannon Walker i Michael Hopkins van examinar els diminuts cucs amb un microscopi per explorar com la microgravetat afecta l’expressió genètica i la força muscular d’aquests éssers. A més de cucs, la nau Cygnus va portar a l’EEI una càrrega de 8.399 lliures (més de 3.800 quilos) en provisions i equips per a experiments científics.

La missió NG-15 és la quinzena per proveir l’EEI que Northrop Grumman, una de les tres companyies que la NASA ha contractat perquè li prestin aquest servei, realitza des del 2014.

Entre la càrrega hi ha equips despressuritzats per ajudar en el desplegament de diversos satèl·lits CubeSats al final de la missió i un processador per al sistema de reciclatge d’aigua de l’estació espacial, que converteix l’orina en aigua potable fresca.

Notícies relacionades

Mentrestant, l’astronauta Soichi Noguchi, de l’Agència d’Exploració Aeroespacial del Japó (JAXA) explora diferents tècniques de fabricació espacial, va explicar la NASA.

Noguchi va disposar la nova instal·lació de cristal·lització industrial que demostrarà la producció comercial de vidre disponible només a l’espai, va afegir l’agència federal nord-americana.