La celebració del 8-M

Simón: «No és el mateix ser sota d’un pas de Setmana Santa que en una manifestació de 500 persones»

El doctor no s’oposa als actes pel 8-M «si es prenen mesures de precaució» tot i que demana evitar agrupaments

1
Es llegeix en minuts

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat favorable que es portin a terme manifestacions pel 8 de març, Dia de la Dona, «sempre que es prenguin les mesures de precaució adequades» tot i que ha remarcat: «Si es poden evitar agrupaments grans de persones, molt millor».

En relació amb la Setmana Santa, Simón ha precisat que «la manera de relacionar-se també canvia en funció de la raó per la qual s’ajunten». «No és el mateix estar sota d’un pas de Setmana Santa, que pesa més de mil quilos, transportat per moltes persones que en una manifestació de 500 on es poden mantenir les distàncies», ha assenyalat.

«Ningú amb símptomes ha d’anar als actes del 8-M»

Sobre les manifestacions del 8-M, ha aclarit: «Sé que això no agradarà en alguns sectors, però hi ha alternatives que poden satisfer les necessitats de tothom. Si es mantenen les mesures adequades de control de risc en qualsevol àmbit, es disminueixen. Dit això, si es poden evitar els agrupaments grans de persones, molt millor. I, sens dubte, sisplau, que no hi vagi ningú amb símptomes».

Preguntat en la roda de premsa per l’aforament màxim de 500 persones que, per exemple, ha establert la Delegació del Govern de Madrid per permetre manifestacions el 8-M, Simón ha precisat que «depèn molt de com es relacionin aquestes 500 persones que es manifesten juntes».

«Mesures de precaució»

Notícies relacionades

«Les que mantinguin la distància, portin la seva mascareta i mantinguin les mesures de precaució, sens dubte reduiran molt els riscos, no a zero perquè no es pot però sí molt», ha remarcat.

En aquest punt, ha recordat que «a Espanya s’han establert aforaments concrets en molts moments però, des del principi, s’ha tingut una cura especial amb no establir xifres sinó també la qualitat de la relació entre les persones», per la qual cosa, com ha incidit, «si mantenen les mesures de precaució adequades, el risc es redueix molt».