Festa feminista

Autoritzen diverses manifestacions del 8-M a Madrid amb menys de 500 persones

  • No hi haurà concentració multitudinària com el 2020, però Franco «no se’n penedeix» perquè «no hi havia motius objectius» per prohibir-la

Autoritzen diverses manifestacions del 8-M a Madrid amb menys de 500 persones
1
Es llegeix en minuts

La Delegació del Govern a Madrid ha rebut i autoritzat «algunes» peticions d’organitzacions feministes per manifestar-se pel Dia Internacional de la Dona (8-M) per ser concentracions de menys de 500 persones que «mantenen els paràmetres exigibles» en la situació sanitària. En una entrevista a Onda Madrid, el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha assenyalat que han rebut ja «alguna» petició de manifestació per al 8 de març, totes elles d’organitzacions feministes, i que «de moment» no ha arribat cap sol·licitud de partits polítics ni de «persones rellevants concretes».

«Les que hem rebut fins ara no s’han prohibit perquè mantenen els paràmetres exigibles ara mateix en aquesta situació de pandèmia» respecte a les mesures «que es comprometen a adoptar», com la distància social, «i també, el més important, són manifestacions de menys de 500 persones», ha explicat.

La Conselleria de Sanitat, segons ha recordat el delegat, desaconsella concentracions de més de 500 persones. «Nosaltres estem seguint al peu de la lletra aquesta recomanació» perquè «hem de complir les normes» i perquè «hem d’ajudar a preservar la salut dels madrilenys», ha afegit.

Menys de 500

Notícies relacionades

«El que farem per a aquelles organitzacions que pretenguin portar més [de 500] persones el dia 8 de març, és parlar-hi i demanar-los que reflexionin, que busquin altres vies per manifestar-se», ha comentat el delegat del Govern, que pretén «buscar entre tots fórmules alternatives perquè aquesta justa reivindicació del dia 8 de març no impliqui un atemptat, entre cometes, contra la salut».

Sobre això, ha afirmat que no hi haurà una concentració multitudinària com la del 8-M del 2020, de la qual assegura que no es «penedeix» haver autoritzat perquè «no hi havia cap motiu objectiu» per prohibir-la i haver-ho fet hauria sigut «prevaricar». «Estic satisfet d’haver fet el que es va fer en aquell moment», ha dit Franco, que reconeix que es va poder ocasionar «algun contagi extra».

Temes:

Feminisme