Dia de la Dona

8-M sense manifestacions: Sanitat recomana no celebrar actes massius

La ministra Darias afirma que «no pertoquen» les celebracions per la «situació epidemiològica que patim»

zentauroepp42445547 barcelona 08 03 2018  sociedad   manifestaci n del 8m dia mu180928145843

zentauroepp42445547 barcelona 08 03 2018 sociedad manifestaci n del 8m dia mu180928145843 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que «per coherència» amb la crida a la responsabilitat perquè els contagis continuïn descendint «no pertoquen» les manifestacions del Dia de la Dona a causa de la situació en què es troba Espanya per la pandèmia de Covid.

Així ho ha dit Darias en roda de premsa aquest dimecres a l’acabar el Consell Interterritorial de Salut, en el qual ha analitzat amb els consellers de Sanitat de les comunitats l’evolució de la pandèmia.

Darias ha dit, «sense embuts», que per «seguir amb la cultura de cura i prevenció» la situació actual no permet portar a terme els actes per commemorar el Dia de la Dona.

Madrid autoritza manifestacions de menys de 500 persones

La Delegació del Govern a Madrid ha rebut i autoritzat «algunes» peticions d’organitzacions feministes per manifestar-se pel Dia Internacional de la Dona (8-M) perquè són concentracions de menys de 500 persones que «mantenen els paràmetres exigibles» en la situació sanitària actual derivada de la Covid-19.

En una entrevista a Onda Madrid, el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha assenyalat que han rebut ja «alguna» petició de manifestació per al 8 de març, totes d’organitzacions feministes, i que «de moment» no ha arribat cap sol·licitud de partits polítics ni de «persones rellevants concretes».

Notícies relacionades

També se li ha preguntat sobre la Setmana Santa i s’ha remès al document que elabora la Comissió de Salut Pública, que posteriorment serà aprovat pel Consell Interterritorial, en què espera «consensuar entre tots el que es pot fer i no» durant aquest període vacacional.

La ministra ha explicat que la Setmana Santa és un període de mobilitat important i d’increment dels contactes socials i, sense pronunciar-se sobre si el text serà d’obligat compliment per les comunitats, ha manifestat que el desitjable és que siguin mesures compartides per tothom per «mantenir el virus a ratlla».