L’agredit per dos policies a Linares declara com a investigat per lesions

Els dos agents van declarar davant el jutge que la víctima havia començat la baralla i van justificar l’agressió posterior

L’agredit per dos policies a Linares declara com a investigat per lesions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’home que va ser agredit juntament amb la seva filla de 14 anys a la terrassa d’un bar de Linares (Jaén) per dos policies fora de servei ha declarat en qualitat d’investigat després d’una denúncia dels agents per lesions i atemptat contra l’autoritat, segons ha informat el seu advocat.

Segons l’advocat de Carlos M., la víctima de l’agressió, la seva declaració és un tràmit normal quan es produeixen denúncies creuades. I ha negat que hi hagi cap interlocutòria que l’acusi de res, només una declaració en la seva doble condició d’investigat i afectat, després de la denúncia dels dos policies per lesions i atemptat contra l’autoritat.

Els fets van tenir lloc el 12 de febrer cap a les set de la tarda a la terrassa d’un bar de Linares quan els dos policies fora de servei, després d’una topada a la sortida del bar, van agredir l’home i la seva filla de 14 anys, mentre eren gravats per diversos testimonis que van difondre els vídeos a través de les xarxes socials.

Els dos policies van culpar, en la seva declaració davant el jutge, la víctima d’haver començat la baralla, i van justificar l’agressió posterior assegurant que intentaven que no se n’anés del lloc perquè fos detingut pels seus companys per atemptat a l’autoritat.

Un dels dos policies, segons els informes de lesions que figuren en l’atestat, amb prou feines presentava lesions, mentre que l’altre hauria patit la pèrdua d’una peça dentària, contusions al cap i la cara, erosions a genolls, i cervicàlgia i lumbàlgia.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Carlos M. presentava, entre altres lesions, hematomes al cap, contusions als pòmuls i la zona frontal, fractura dels ossos propis del nas, erosions als membres inferiors, i fractura de paret interna de l’òrbita esquerra amb herniació parcial de greix extraconal i terç mitjà del múscul recte medial.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Linares, en funcions de guàrdia, va ordenar durant la matinada del 13 al 14 de febrer, l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança dels dos agents per un presumpte delicte de lesions agreujades per l’ocupació de mètodes o formes perilloses en el qual va existir acarnissament.