Decisió de la Xunta

Galícia reobre l’hostaleria, permet les reunions de no convivents i afluixa els tancaments perimetrals

  • Fixa tres nivells de restriccions que entraran en vigor divendres, 26 de febrer

  • Només 17 ajuntaments queden en el nivell màxim

2
Es llegeix en minuts

Jornada important per als gallecs, que veuran com a la fi s’alleugen algunes de les restriccions Covid a Galícia. Quan es compleix gairebé un mes des que es va declarar l’alerta màxima, el president de la Xunta acaba d’anunciar les noves mesures. A grans trets, l’hostaleria podrà reobrir a gairebé tot Galícia, les reunions de fins a quatre no convivents estaran permeses també a la major part de la comunitat i desapareixen bona part dels tancaments perimetrals a partir de divendres, 26 de febrer.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va explicar que l’obertura serà «gradual» i va apel·lar en diverses ocasions a la «responsabilitat individual». Va remarcar, a més, que les restriccions fixades fa un mes van ser efectives: «L’evolució està sent bona. Ens porta a dues conclusions: que les restriccions i mesures van funcionar sense pal·liatius i que hem d’actuar amb agilitat quan la situació comenci a empitjorar», va dir.

¿Què es podrà fer a partir d’ara?

A la relaxació de les restriccions anunciades la setmana passada, s’hi sumaran les següents a partir de divendres, 26 de febrer:

+ A tot Galícia:

  • Reobren els centres comercials els caps de setmana

+ Municipis en el primer nivell de restriccions: 

  • Són aquells amb més de 500 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Aranga, Cabanas, Carballo, Catoira, Corcubión, O Corgo, Gomesende, A Gudiña, Guitiriz, Larouco, Malpica de Bergantiños, Moeche, A Peroxa, Ponteceso, A Pontenova, Toques i Xunqueira de Espadanedo. Les restriccions es mantenen com fins ara. És a dir, hostaleria tancada, no es permeten reunions entre no convivents i tancament perimetral dels ‘concellos’.

Notícies relacionades

+ Municipis en el segon nivell de restriccions:

  • Són aquells amb entre 250 i 500 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Tots els de l’àrea sanitària de la Corunya, Ferrol i Pontevedra. Obren les terrasses en l’hostaleria fins a les 18.00 hores i amb un aforament del 50%. Es permet la mobilitat entre ‘concellos’ amb la mateixa incidència. Les àrees de la Corunya, Ferrol i Pontevedra queden tancades entre si, tot i que obertes als municipis de l’àrea. Reunions de fins a 4 no convivents.

+ Municipis en el tercer nivell de restriccions:

  • Són aquells amb menys de 250 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Àrees de Vigo, Lugo, Ourense i Santiago. Obre l’hostaleria  amb un aforament del 30% a l’interior i del 50% en terrasses fins a les 18.00 hores. Es permet la mobilitat entre ‘concellos’ amb el mateix nivell d’incidència. S’obren, a més, instal·lacions esportives com gimnasos i piscines. Permeses les reunions entre quatre no convivents.