La immunització de Pfizer i Moderna

Dos investigadors plantegen retardar l’administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19

Els experts canadencs afirmen que «l’ajornament és una qüestió de seguretat nacional atesa l’escassetat d’antídots»

Dos investigadors plantegen retardar l’administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19
1
Es llegeix en minuts

Dos investigadors amb seu al Canadà van instar dimecres els governs a retardar l’administració de la segona dosi de la vacuna de Pfizer perquè té una eficàcia del 92,6% després de la inoculació de la primera dosi. Aquesta troballa també és similar a la vacuna de Moderna, l’eficàcia de la qual després de la primera dosi és de 92,1%.

Els experts Danuta Skowronski i Gaston De Serres van dir que la seva troballa es va derivar dels documents de Pfizer presentats a l’Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA) i van advertir que hi pot haver incertesa sobre la durada de la protecció amb una sola dosi, però van dir que l’administració de la segona dosi un mes després de la primera va proporcionar «poc benefici addicional a curt termini».

L’escassetat de vacunes

«»Donada l’escassetat actual de vacunes, l’ajornament de la segona dosi és una qüestió de seguretat nacional que, si s’ignora, segurament derivarà en milers d’hospitalitzacions i morts relacionades amb la Covid-19 aquest hivern als Estats Units», van advertir els autors.

En la seva resposta, Pfizer va dir que encara no s’havien avaluat els règims de dosificació alternatius de la seva vacuna i que la decisió de fer-ho quedava en mans de les autoritats sanitàries.

«A Pfizer creiem que és fonamental que les autoritats sanitàries controlin els programes de dosificació alternatius implementats per garantir que les vacunes brindin la màxima protecció possible», va afegir la companyia.

A la Gran Bretanya, les autoritats han dit que les dades recolzen la seva decisió de passar a un programa de dosificació de 12 setmanes per a la vacuna de Pfizer, però tant Pfizer com el seu soci BioNTech han advertit que no tenien proves per demostrar-ho.

Notícies relacionades

No obstant, la FDA dels EUA i l’Agència Europea de Medicaments (EMA) es mantenen en l’interval avaluat en els assajos.

L’EMA ha dit que hi hauria d’haver un interval màxim de 42 dies entre la primera i la segona injecció de la vacuna, mentre que la FDA exigeix un interval de 21 dies entre les dues dosis de Pfizer.

Temes:

Coronavirus