La lluita contra la pandèmia

Catalunya detecta dos casos de la variant brasilera del coronavirus

Argimon confirma que la variant britànica serà la predominant a mitjans de març

1
Es llegeix en minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimecres que s’han detectat a Catalunya dos casos de la variant brasilera del coronavirus. Ha explicat que l’avís el va donar el Banc de Sang i Teixits, que va detectar dos casos d’aquesta variant en un «grup familiar i d’amistat» format per 6 persones. Tot i que el Banc de Sang només ha fet la seqüenciació parcial d’aquests dos casos, això ja és suficient per determinar que es tracta de la variant brasilera, ha apuntat Argimon. Salut ha començat ja a realitzar l’estudi d’aquest grup i els resultats complets de la seqüenciació estaran finalitzats aquest cap de setmana.

Argimon ha remarcat que, tot i que «sembla que la variant brasilera, com la sud-africana, causa més infecció, no sembla que causi més gravetat». Sí que ha admès que aquesta variant podria «facilitar la reinfecció» de persones que ja han patit altres variants del coronavirus. Ha assegurat que les vacunes continuen tenint una eficàcia «molt alta» en les variants de la Covid-19.

Notícies relacionades

La variant brasilera del virus se suma a les variants britànica i sud-africana que fa setmanes que circulen per Catalunya. En una compareixença sobre l’evolució del virus i de la campanya de vacunació a Catalunya, Argimon també ha assenyalat que les dades de casos de Covid-19 confirmen les previsions amb què treballava Salut en el sentit que a mitjans de març, o fins i tot una mica abans, la variant britànica serà la predominant a Catalunya.

Argimon ha destacat que les vacunes actuals continuen tenint una eficàcia «molt alta» en totes les variants de la Covid-19.