Fet insòlit

Apareix un taüt en un contenidor d’un poble d’Astúries

L’Ajuntament d’Aller ha obert un expedient a la funerària responsable

Tot indica que es tracta del fèretre d’un tomba que recentment va ser buidada

Apareix un taüt en un contenidor d’un poble d’Astúries
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament asturià d’Aller ha obert un expedient sancionador a una empresa funerària que va tirar un taüt al costat d’un contenidor de la localitat de Santibáñez de La Fuente.

Van ser els veïns els que van denunciar els fets. L’ajuntament va traslladar al lloc operaris del cementiri, amb els corresponents equips epis, i va procedir a la retirada del fèretre. L’administració local ha pogut localitzar l’empresa responsable, i ha iniciat el pertinent expedient sancionador. Tot indica que es tracta d’un taüt d’un tomba que recentment va ser buidada.

Notícies relacionades

L’abandonament del taüt a la via publica va sorprendre els veïns de Santibáñez de la Fuente, que van traslladar els fets a l’ajuntament. Els responsables municipals van constatar que, si bé la base del gastat fèretre es trobava en aquesta localitat, la tapa va ser dipositada en un altre contenidor, concretament, a Llanos. Les gestions municipals van permetre identificar la funerària, que serà sancionada per incompliment de l’ordenança municipal de tractament d’escombraries. El govern local estudia la possibilitat d’elevar una proposta de sanció a l’administració regional, en cas que es pugui constatar l’incompliment d’algun tipus de normativa ambiental.

Els veïns de Santibáñez de la Fuente reconeixen que mai no havien pensat que trobarien un taüt tirat al carrer. Critiquen a l’empresa el seu comportament. «Si almenys haguessin estellat la caixa i l’haguessin posat en unes bosses ningú se n’hauria adonat, però ni això. Però la veritat és que resulta de molt mal gust, més enllà d’altres valoracions, que deixin abandonat en vista de tots un material tan sensible», apunten testimonis del succeït.