La ressaca del 14-F a Catalunya

Les escoles que van ser seu electoral es desinfecten per reprendre les classes

Un miler d’escoles han aprofitat el dilluns no lectiu per netejar a fons i ventilar els centres

Es llegeix en minuts

Els prop de 1.000 centres educatius de Catalunya que aquest diumenge van ser col·legi electoral amb motiu dels comicis al Parlament s’han dedicat aquest dilluns no lectiu a moltes escoles a netejar i desinfectar els centres per reprendre amb total seguretat contra el coronavirus l’activitat lectiva aquest dimarts.

Es dona la circumstància que el 90% d’aquestes 1.000 escoles no han obert aquest dilluns perquè és dia de lliure elecció per a la majoria d’escoles i instituts, ja que coincideix amb dilluns de carnaval. Per tant, l’absència d’alumnes i personal s’ha aprofitat per portar a terme una bona neteja, ventilació i desinfecció necessaris per acollir la tornada dels alumnes a les aules el dia 16 amb normalitat.

El protocol de neteja consisteix en la desinfecció de les zones utilitzades el dia 14 com a espais electorals, «en la línia del que es fa diàriament en qualsevol centre educatiu», segons afirma la Conselleria d’Educació.

Igual que durant la resta del curs, la neteja va a càrrec dels ajuntaments en el cas de les escoles, i de la Conselleria en el cas dels instituts. A l’Hospitalet, l’alcaldessa, Núria Marín, ha deixat constància en el seu compte de Twitter d’aquest procés.

Notícies relacionades