La ressaca del 14-F a Catalunya

Les escoles que van ser seu electoral es desinfecten per reprendre les classes

Un miler d’escoles han aprofitat el dilluns no lectiu per netejar a fons i ventilar els centres

1
Es llegeix en minuts

Els prop de 1.000 centres educatius de Catalunya que aquest diumenge van ser col·legi electoral amb motiu dels comicis al Parlament s’han dedicat aquest dilluns no lectiu a moltes escoles a netejar i desinfectar els centres per reprendre amb total seguretat contra el coronavirus l’activitat lectiva aquest dimarts.

Es dona la circumstància que el 90% d’aquestes 1.000 escoles no han obert aquest dilluns perquè és dia de lliure elecció per a la majoria d’escoles i instituts, ja que coincideix amb dilluns de carnaval. Per tant, l’absència d’alumnes i personal s’ha aprofitat per portar a terme una bona neteja, ventilació i desinfecció necessaris per acollir la tornada dels alumnes a les aules el dia 16 amb normalitat.

Notícies relacionades

El protocol de neteja consisteix en la desinfecció de les zones utilitzades el dia 14 com a espais electorals, «en la línia del que es fa diàriament en qualsevol centre educatiu», segons afirma la Conselleria d’Educació.

Igual que durant la resta del curs, la neteja va a càrrec dels ajuntaments en el cas de les escoles, i de la Conselleria en el cas dels instituts. A l’Hospitalet, l’alcaldessa, Núria Marín, ha deixat constància en el seu compte de Twitter d’aquest procés.