Centenars de manifestants

Diverses concentracions a Catalunya protesten per l’entrada de Vox al Parlament

La plataforma antiracista Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, convocant de les marxes, demana «fermesa» de les altres forces polítiques perquè «no cedeixin ni un mil·límetre a les propostes ultres»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma antiracista Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat concentracions a les 19.00 hores d’aquest dilluns en places de diversos municipis de Catalunya per protestar contra l’entrada de Vox al Parlament.

A Barcelona ciutat, desenes de persones –un centenar, segons alguns mitjans– s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume, on han exhibit cartells amb el lema Stop Vox, i també a la plaça de la Vila de Gràcia, en la qual han desplegat una pancarta amb el missatge Stop Islamofòbia.

La formació d’extrema dreta ha obtingut 11 diputats i representació per les quatre províncies en les eleccions autonòmiques celebrades aquest diumenge, que li dona dret a tenir un grup propi al Parlament.

També hi ha hagut concentracions en altres municipis de la província, com Badalona, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Granollers o Vilanova i la Geltrú, entre d’altres, i a Reus (Baix Camp), Olot (la Garrotxa) i Lleida.

«Terrible notícia per a la democràcia»

En un comunicat, l’organització apunta que «l’entrada de Vox al Parlament és una terrible notícia per a la democràcia, la convivència i els drets humans», i adverteixen que no esperaran en silenci «per veure com les agressions feixistes augmenten encara més»: «No ens quedarem de braços plegats».

Notícies relacionades

En aquest comunicat, l’organització afirma que «es pot parar Vox» i explica que les manifestacions busquen fer evident que «la gran majoria de la població de Catalunya rebutja Vox i plantarà cara davant qualsevol intent d’imposar les seves polítiques d’odi».

I, tot seguit, la plataforma demana «fermesa» de les altres forces polítiques perquè «no cedeixin ni un mil·límetre a les propostes ultres».