L’Alt Urgell i Andorra formen una unitat comarcal a efectes de mobilitat a partir de dilluns

La decisió de crear un confinament perimetral comarcal permetrà viatjar des de la Seu d’Urgell al país veí

1
Es llegeix en minuts

Les adaptacions de les restriccions de mobilitat que entraran en vigor aquest dilluns 8 de febrer inclouran la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l’Alt Urgell i Andorra.

Aquest dilluns, una vegada finalitzat el confinament nocturn, entraran en vigor les noves restriccions de mobilitat autoritzades pel Procicat, que contemplen passar del confinament perimetral municipal al confinament perimetral comarcal.

En aquest sentit, i una vegada fetes totes les comprovacions de la situació epidemiològica i l’estudi de la situació actual als dos territoris, aquest divendres s’ha decidit que la comarca de l’Alt Urgell i Andorra siguin considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns.

Desplaçar-se a Andorra

Notícies relacionades

Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra. No obstant, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat tant com sigui possible i mantenir la màxima alerta quant al compliment de les mesures d’autoprotecció davant la Covid-19.

El Govern va subscriure amb Andorra un conveni per a la revenda de 30.000 dosis de la vacuna en «un exercici de responsabilitat i solidaritat» amb països petits que no poden firmar contractes amb les farmacèutiques, va afirmar el mes passat Salvador Illa, llavors ministre de Sanitat.

Temes:

Andorra