El brot de Covid de la residència de Celrà (Girona) afecta ja 23 dels 29 usuaris

El primer contagi del geriàtric, que va rebre la primera dosi de la vacuna el passat dia 7, es va conèixer aquest diumenge passat durant un dels cribratges rutinaris

El brot de Covid de la residència de Celrà (Girona) afecta ja 23 dels 29 usuaris
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El brot de Covid detectat el passat 24 de gener en la residència geriàtrica Sant Jordi de Celrà (Gironès) afecta ja 23 dels 29 usuaris i 11 treballadors del centre, segons ha confirmat aquest dimarts el Departament de Salut.

El primer dels contagis es va conèixer aquest diumenge passat durant un dels cribratges rutinaris que es practiquen setmanalment als professionals d’aquest tipus de centres.

Immediatament es van activar totes les mesures de contenció i control de la malaltia i es va procedir a sectoritzar la residència, així com a realitzar un test massiu entre residents i treballadors.

En dies posteriors, es va detectar un nou usuari que havia presentat símptomes i una empleada que va donar positiu en la prova d’antígens.

Nou crivellat el cap de setmana

Aquest cap de setmana es va fer un nou cribratge entre residents i treballadors fins ara negatius, en el qual es van confirmar 10 positius entre els primers i cinc entre els segons que es van afegir als inicials, i aquest dimarts ha aflorat un altre de nou a la plantilla.

Per facilitar la correcta sectorització del centre, hi ha quatre usuaris que han sigut traslladats a altres residències pròximes: dos a Orpea, un a Puig d’en Roca i un quart al sociosanitari de la Clínica Salus.

A Celrà es va rebre la primera dosi de la vacuna el passat 7 de gener, tot i que és necessària una segona per arribar al màxim grau d’immunitat.

Notícies relacionades

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública es realitza un seguiment i control del brot i de les mesures preventives juntament amb la direcció del centre.

Des de l’Equip d’Atenció Primària de Celrà han encarregat la supervisió clínica dels pacients.