Eleccions a Catalunya

Així es desinfectaran les escoles després de la jornada electoral del 14-F

El 90% d’escoles tanquen el dilluns 15 perquè coincideix amb el dia de lliure disposició de Carnaval

1
Es llegeix en minuts

Un miler d’escoles i instituts funcionaran com a col·legi electoral en els comicis al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Són unes 200 menys de l’habitual, ja que la Generalitat, amb motiu de la pandèmia, ha buscat espais alternatius, més amplis, com per exemple pavellons poliesportius, mercats municipals i centres cívics.

El fet que els nens hagin d’acudir l’endemà a un lloc pel qual ha passat tanta gent en plena pandèmia –molts d’ells positius de Covid-19 a la franja horària prevista per a ells– ha provocat la preocupació de pares i professors i ha posat el focus en la qüestió de la neteja i desinfecció de les escoles.

Notícies relacionades

La Generalitat ha previst un pla de neteja de matinada per desinfectar els centres. Per posar un exemple de procediment, el que seguirà l’escola Joan Pelegrí de Barcelona. En aquest centre, que té tres meses electorals, divendres el personal de la neteja cobrirà amb plàstics tot el mobiliari i material perquè quedi protegit. Diumenge, quan es tanquin les escoles, es procedirà a obrir finestres per ventilar i es ruixarà tot el cobert pels plàstics amb líquid desinfectant. A les 05.00 hores de la matinada de dilluns, el personal de la neteja retirarà els plàstics i netejarà taules i cadires.

L’atzar del calendari ha volgut, no obstant, que un 90% d’escoles no obrin portes el dilluns 15 de febrer perquè és un dels dies de lliure disposició que poden triar les escoles al seu criteri i que queden marcats des de l’inici del curs escolar. En aquest cas, aquest dia festiu és per la celebració del Carnaval. Tradicionalment, moltes escoles catalanes escullen el dilluns següent al cap de setmana de Carnaval com a dia de lliure disposició.