A ASTÚRIES

Mor un guàrdia civil atropellat en un control de carretera

  • El conductor d’una furgoneta s’ha saltat el senyal i assegura que no ha vist l’agent

  • El succés, que deixa ferits altres guàrdies i l’ocupant d’un altre cotxe, s’ha produït a l’Autovia Minera

Mor un guàrdia civil atropellat en un control de carretera
1
Es llegeix en minuts

Un guàrdia civil ha mort aquesta tarda quan estava de servei a l’Autovia Minera, a Astúries, realitzant un control de trànsit. L’agent, que respon a les inicials A. A., de 47 anys, ha sigut atropellat per una furgoneta de repartiment que, en una maniobra incontrolada, també ha envestit almenys dos agents més, que estan ferits lleus, i ha xocat contra un vehicle particular; el seu conductor també té lesions, informa ‘La Nueva España’, del grup Prensa Ibérica.

El succés s’ha produït a l’altura del quilòmetre 3,400 de l’Autovia Minera, al terme municipal de Mieres, on agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), de la Comandància d’Oviedo, estaven realitzant un control de mobilitat per limitar els accessos a la zona dins de les mesures extraordinàries per frenar la Covid.

L’incident s’ha produït quan ja anava a donar-se per aixecat el control. «Ens han parat a nosaltres i he vist una furgoneta per la dreta i ha envestit a dos o tres, i també a un cotxe. Ha sigut molt fort», declarava una testimoni presa dels nervis. També ha transcendit que el conductor ha negat voler fugir: «No ho he vist», ha dit.

Notícies relacionades

El mateix confirmen des de la Benemèrita: que suposadament no ha sigut la conseqüència d’una fugida, sinó que el conductor de la furgoneta no ha vist o ha vist tard el control i no ha sabut reaccionar amb perícia. També s’haurà d’investigar la velocitat a la qual circulava per si pogués haver sigut determinant.

La furgoneta ha xocat contra un Opel Astra que estava a l’altura del control i el vehicle patrulla, i de l’impacte el guàrdia mort ha quedat atrapat a la zona de l’accident, a sota d’un dels vehicles implicats en la col·lisió.