nou acord de repartiment

AstraZeneca entregarà a la UE 9 milions de vacunes més el primer trimestre de l’any

La companyia començarà l’entrega de les dosis una setmana abans del que estava programat

Vials with a sticker reading, COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Vials with a sticker reading, COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration / DADO RUVIC (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest diumenge que AstraZeneca té previst entregar 9 milions de dosis addicionals de vacunes contra el coronavirus el primer trimestre de l’any, davant l’oferta que la companyia va fer la setmana passada.

«Un pas endavant amb les vacunes. AstraZeneca entregarà 9 milions addicionals de dosis el primer trimestre (40 milions en total) comparat amb l’oferta de la setmana passada i començarà les entregues una setmana abans del que estava programat», ha dit la presidenta de la CE en un tuit.

Von der Leyen, que avui ha mantingut una reunió virtual amb el conseller delegat d’AstraZeneca i altres farmacèutiques que tenen acords amb la UE sobre la compra de vacunes contra el coronavirus, ha afegit que «la companyia també estendrà la seva capacitat de producció a Europa».

Picabaralla

La setmana passada es va produir una picabaralla entre Brussel·les i aquesta empresa farmacèutica després dels problemes d’entrega de la seva vacuna, autoritzada divendres passat a la Unió Europea per als més grans de 18 anys.

Després del permís de la UE, la d’AstraZeneca serà la tercera vacuna de la Covid-19 que s’autoritza alhora i en les mateixes condicions per a tots els països de la UE des que va començar la pandèmia, afegint-se als antídots desenvolupats per Pfizer/BioNTech i Moderna.

Aquesta vacuna, que va demostrar una eficàcia de prop el 60 % als assajos clínics analitzats, s’haurà d’administrar en dues dosis estàndard, i la segona injecció s’haurà de posar entre 4 i 12 setmanes després de la primera.

Notícies relacionades

La Unió Europea va activar dissabte un mecanisme per al control de les exportacions de vacunes de la Covid-19 de les farmacèutiques en territori europeu amb l’objectiu d’augmentar la transparència i assegurar el subministrament de les dosis compromeses.

La mesura estarà en vigor fins al 31 de març i afectarà només les vacunes dels laboratoris amb què la Comissió Europea va firmar acords de compra anticipada.