La País Valencià obliga a utilitzar mascareta per fer esport

  • La mascareta serà obligatòria als nuclis urbans i entre les 10.00 hores i les 19.00 hores

  • La Generalitat recorda l’obligatorietat d’utilitzar mascaretes a les platges, després de les imatges de ‘botellons’

La País Valencià obliga a utilitzar mascareta per fer esport
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La País Valencià ha decidit obligar a utilitzar mascareta als esportistes que practiquen esport als nuclis urbans entre les 10.00 hores i les 19.00 hores. La Conselleria de Sanitat ha publicat aquest dissabte la resolució que prorroga les restriccions a les reunions socials, en la qual s’afegeix l’obligatorietat de tapar-se la boca també quan es realitza exercici físic, una de les excepcions a portar mascareta pel carrer a causa de la dificultat de practicar esport amb aquesta mesura de seguretat davant la Covid.

La normativa valenciana detalla, no obstant, dues excepcions: no serà obligatori durant «la pràctica d’activitat física o qualsevol altra activitat fora de nuclis de població amb què resulti incompatible el seu ús» ni «a les activitats infantils i juvenils d’oci mentre un es mantingui amb el grup de convivència estable».

Igualment, la nova norma estableix que «l’ús de la mascareta a les platges és obligatori en tot moment per a totes les persones majors de sis anys», després de l’escàndol que han provocat aquesta setmana les imatges de ‘botellons’ i concentracions a les platges de persones sense mascareta. Les forces i cossos de seguretat han realitzat 297 propostes de sanció per la celebració de ‘botellons’ en les últimes 24 hores només a la província de València.

Reunions de dues persones

Notícies relacionades

A més, la norma prorroga fins al 15 de febrer el tancament de l’hostaleria i l’obertura del comerç fins a les 18 hores, excepte per als establiments considerats essencials. Les reunions a cases estan limitades al nucli de convivència estable i al carrer a dues persones. Així mateix, continua el confinament perimetral els caps de setmana de les ciutats de més de 50.000 habitants.

La País Valencià ha tornat a fregar aquest dissabte el centenar de morts per Covid per sisè dia consecutiu, ja que s’han notificat 97 morts en una jornada en què els nous contagis ascendeixen a 7.990. La pressió als hospitals ha descendit per cinquè dia consecutiu però el respir encara no ha arribat a les ucis, que arriben a un nou màxim en la pandèmia, amb 655 pacients.