pandèmia coronavirus

L’Agència Europea del Medicament autoritza la vacuna d’AstraZeneca

Vials with a sticker reading, COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Vials with a sticker reading, COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only and a medical syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration / DADO RUVIC (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat aquest divendres llum verda a l’autorització condicional de comercialització de la vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica AstraZeneca. A l’espera de la validació definitiva per part de la Unió Europea, es converteix en la tercera vacuna autoritzada contra el coronavirus, després de la desenvolupada per BioNTech/Pfizer i Modera. Malgrat els dubtes suscitats en els últims dies entorn de la seva efectivitat entre la gent més gran de 65 anys, la vacuna s’autoritza per a totes les persones més gran dels 18.

Notícies relacionades

«Amb aquesta tercera opinió positiva expandim encara més l’arsenal de vacunes a la Unió Europea i als països de l’Espai Econòmic Europeu per combatre la pandèmia i protegir els ciutadans», ha explicat la directora executiva de l’EMA, Emer Cooke, que ha dit que, com en les ocasions anteriors, el comitè de medicaments humans (CHMP) ha realitzat una rigorosa avaluació de la qualitat, seguretat i eficàcia de la vacuna.

Segons ha explicat l’agència, els resultats combinats de quatre assajos clínics al Regne Unit, el Brasil i Sud-àfrica, que van implicar 24.000 persones, mostren que la vacuna és segura i eficaç contra la Covid-19 en persones de més de 18 anys. La meitat de les persones que van participar en els assajos van rebre l’antídot, i l’altra meitat, una injecció de control.