Darias presideix la seva primera Interterritorial de Salut

Govern central i comunitats autònomes pacten castigar els que es colin en el pla de vacunes

  • Espanya voreja els 900 casos per 100.000 habitants, i sis comunitats ja superen el miler

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes firmaran aquest dijous, al si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), l’‘Acord sobre l’aplicació de l’estratègia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya’, en el qual s’assenyala que s’aplicaran les mesures correctives necessàries per garantir l’adequat procés de vacunació.

En concret, segons el text a què ha tingut accés Europa Press, s’extremarà el seguiment i control de l’aplicació de l’estratègia, evitant qualsevol desviació, detectant l’ús indegut de les vacunes i aplicant les mesures preventives i correctives que resultin necessàries per garantir que els processos de vacunació es porten a terme d’acord amb l’acordat en aquesta estratègia.

Així mateix, en el document, en el qual es recorda que és la Unió Europea la responsable de firmar els contractes amb les companyies farmacèutiques, es destaca que el compliment efectiu de l’estratègia de vacunació és una «obligació que incumbeix a tots», tant als poders públics com a la ciutadania. «No es tracta només d’una qüestió de responsabilitat, sinó també de solidaritat amb la població més vulnerable i amb els que experimenten una exposició més clara al virus. Seguir fidelment les indicacions de l’esmentada estratègia, que són les que ens han donat els experts partint de criteris científics i ètics, constitueix la millor garantia per aconseguir superar amb rapidesa i eficàcia la pandèmia i, per això, no són admissibles ni dreceres ni desviacions indegudes respecte del que entre tots hem acordat», remarca el text.

Notícies relacionades

Aquest Consell Interterritorial serà el primer de Carolina Darias com a ministra de Sanitat després de substituir Salvador Illa. Darias presidirà la reunió –que s’inicia a les 16.30 hores– i estarà acompanyada per Miquel Iceta, que s’estrena en el Consell Interterritorial com a titular de Política Territorial i Funció Pública, i compareixerà al costat de la ministra de Sanitat en roda de premsa al complex de La Moncloa, a les 18.30 hores.

El Consell Interterritorial també analitzarà junt amb els consellers autonòmics de Sanitat els documents de la UE que recomanen aïllar les zones amb una incidència acumulada superior als 500 casos per 100.000 habitants. Precisament, i segons les dades notificades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada a 14 dies a Espanya voreja els 900 casos per 100.000 habitants, i sis comunitats ja superen el miler.