Males notícies

El ministre alemany alerta que l’escassetat de vacunes durarà almenys 10 setmanes

«Encara tindrem almenys 10 setmanes difícils amb escassetat de vacunes», lamenta Jens Spahn en un tuit

El Regne Unit, amb més dosis de les que necessita per a aquest any, en podria donar a altres països

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Salut d’Alemanya creu que lal’escassetat actual de vacunes contra el coronavirus continuarà fins ben l’entrat l’abril, segons ha dit aquest dijous, mentre el govern d’Angela Merkel afronta noves crítiques sobre el ritme del seu programa de vacunació.

«Encara tindrem almenys 10 setmanes difícils amb escassetat de vacunes», ha dit el ministre Jens Spahn en un tuit, i ha afegit que volia convocar una cimera de líders federals i regionals a Alemanya per discutir sobre les vacunes.

Notícies relacionades

Mentre bona part d’Europa veu alarmada com la campanya de vacunació es podria retardar per falta de subministrament, el Regne Unit té més dosis de les que necessita per a aquest any, segons informa ‘The Times’. A més, segons una font vinculada a la indústria citada per la publicació, Londres podria fer donacions a altres països.

La taxa de vacunació del bloc està molt sota de la del Regne Unit i Brussel·les ha acusat Astrazeneca, un dels proveïdors més grans, d’incomplir els acords d’entrega. Ha demanat que els subministraments de les fàbriques britàniques de l’empresa es desviïn a Europa.