Alerta de bomba en una fàbrica de vacunes d’AstraZeneca contra la Covid-19 al Regne Unit

La planta ha sigut parcialment evacuada després de rebre un paquet sospitós

vacuna-astrazeneca

vacuna-astrazeneca

1
Es llegeix en minuts

 Una fàbrica de Gal·les que produeix la vacuna Covid-19 d’AstraZeneca ha sigut parcialment evacuada després de rebre un paquet sospitós, segons ha manifestat la companyia.

La policia britànica ha informat d’un «incident» en curs en un polígon industrial del nord de Gal·les on es va registrar una alerta de bomba en una planta d’envasament de vacunes. «Estem tractant actualment un incident en curs al polígon industrial de Wrexham», ha informat la policia local. «Les carreteres estan tancades i demanem al públic que eviti la zona fins a nou avís», ha afegit. 

El grup farmacèutic Wockhardt ha precisat a Twitter que la seva fàbrica havia sigut «parcialment evacuada a l’espera d’una investigació exhaustiva» després de la recepció d’un «paquet sospitós» aquest dimecres al matí. 

Equip d’artificiers

Segons mitjans locals, s’hi han desplaçat un equip d’artificiers equipats amb un robot de neutralització d’artefactes explosius. 

Wockhardt UK és una planta integrada a la cadena de subministrament d’AstraZeneca al Regne Unit, implicada en la col·locació de vacunes en vials o xeringues i el seu envasament.

Notícies relacionades

AstraZeneca va acordar subministrar a la Gran Bretanya 100 milions de dosis de la vacuna, desenvolupada per la Universitat d’Oxford.

El primer ministre Boris Johnson, el Govern del qual ha engegat un programa de vacunació massiva contra el coronavirus, havia visitat la fàbrica al novembre, posant per als fotògrafs amb ampolles de la vacuna d’AstraZeneca abans que rebés la llum verda reglamentària de les autoritats sanitàries britàniques.