Comiat del ministre de Sanitat

Illa se’n va amb «molta pena» a on «pugui ser més útil»

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimarts que abandona el càrrec «amb molta pena», però amb l’«honor» d’haver servit «tots els espanyols» i amb la intenció de continuar donant el millor de si mateix «on pugui ser més útil» i per «derrotar tots junts aquest virus». «Per a mi ha sigut un honor servir tots els espanyols. Me’n vaig amb molta pena: deixo Madrid, que és una ciutat fantàstica, molts amics, dins del Govern per descomptat, però també fora», ha dit Illa després de comparèixer en roda de premsa un cop acabada la seva última reunió al Consell de Ministres.

En la seva marxa s’emporta amb ell «totes les famílies que han patit o continuen patint la malaltia i tots els que han perdut un ésser estimat», perquè un dels moments més complicats d’aquest any al capdavant de la Sanitat va ser quan va haver de proposar al president del Govern que es restringís l’acompanyament dels familiars als morts per Covid.

En aquesta nova etapa que inicia amb l’aspiració de presidir la Generalitat de Catalunya continuarà «enfocat a donar el millor» de si mateix «junt amb tots i totes per derrotar tots junts aquest virus». «Estic convençut, no en tinc cap dubte, que aconseguirem erradicar-lo definitivament».

Notícies relacionades

Abans de deixar el seu càrrec al capdavant de Sanitat, Illa ha volgut traslladar el seu «respecte» als membres de la Comissió de Sanitat del Congrés i del Senat, el seu «reconeixement i gratitud» als 23 consellers autonòmics amb qui ha treballat aquest any i la seva admiració als professionals sanitaris i no sanitaris que aquesta «pandèmia terrible ha posat a prova». Tampoc no ha oblidat «el comportament exemplar» de la ciutadania, que majoritàriament ha complert amb unes mitjanes «molt dures que han alterat la nostra vida quotidiana».

«Em considero, em sento un servidor públic, dit sigui amb tota humilitat; els asseguro que sempre estaré on cregui que pugui ser més útil. Moltes gràcies a tots vostès», ha conclòs.

Temes:

Salvador Illa