A la R3 i R4

Retards a Rodalies per una «vaga de zel» dels maquinistes

Aquest dilluns al matí ha començat amb demores de mitja hora a la R3 i la R4

1
Es llegeix en minuts

Les línies R3 i R4 de Rodalies acumulen retards de fins a mitja hora. Renfe ha atribuït aquests retards a una «vaga de zel instigada pel sindicat de maquinistes» per reivindicacions salarials, que provoca la supressió de trens. La companyia ha informat, per exemple, que el tren que havia de sortir de Ripoll a les 5.51 hores no ho ha fet i els viatgers hauran d’agafar el que surt a les 7.18 hores.

Renfe ja avisava aquest diumenge que una «vaga encoberta» de maquinistes podia comportar alteracions en el servei de Rodalies a Catalunya aquest cap de setmana. Fonts de Renfe han explicat a Europa Press que els maquinistes que s’han afegit a la protesta ho fan per «motius salarials».

La companyia recomana als viatgers consultar la web de Rodalies per conèixer els canvis i l’estat del servei, del qual també s’informa a les estacions, els trens i els canals de comunicació de Renfe.

UGT diu que falta personal

Notícies relacionades

Per la seva banda, fonts de la secció sindical de la UGT de Catalunya a Renfe han descartat que hi hagi una vaga encoberta, i han afirmat que les alteracions es deuen a la «falta de personal per baixes i per falta de noves incorporacions».

Han defensat que els maquinistes estan treballant «complint estrictament» les seves obligacions i torns, i han explicat que, ja que el personal nou passa per un període de formació, les alteracions persistiran en el temps, segons la secció sindical.