Augment dels casos

Els metges exigeixen mesures «més restrictives i urgents» per evolució de la Covid

1
Es llegeix en minuts

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) ha exigit aquest divendres l’adopció de mesures «més restrictives i urgents» davant l’evolució actual de la pandèmia a Espanya, al col·locar-nos en «una situació de risc molt alt».

«Com més tardem a instaurar-les, més llargues i duradores hauran de ser» les restriccions, han remarcat els metges en un comunicat.

«Sol·licitem al Govern i les comunitats autònomes que prenguin decisions compartides i allunyar d’aquestes altres interessos, així com escometre els canvis legislatius oportuns per fer complir les mesures i restriccions adoptades a cada àmbit territorial», han assenyalat. Per això, han mostrat el seu «suport» a totes les decisions, incloses les més fermes, que l’administració sanitària central i les autonòmiques decideixin emprendre.

«Compartim la legítima preocupació dels empresaris i treballadors davant aquesta situació», han afegit els metges, que han demanat a les administracions posar en marxa les ajudes necessàries als sectors que es puguin veure afectats per aquestes mesures més estrictes, «però necessàries per frenar la propagació del virus i el col·lapse sanitari».

«Situació límit»

Els metges han recordat que la taxa d’incidència acumulada per 100.000 habitants dels últims 14 dies és de 795,65, el percentatge de llits ocupats per Covid en els últims set dies representen el 20,87% i l’ocupació de l’uci el 36,28%.

Notícies relacionades

«El sistema sanitari, els sanitaris en general i els metges en particular estan en una situació límit», segons el Consell General de Col·legis Oficials de Metges, que ha fet una nova crida «a la responsabilitat individual».

Ha reclamat a tota la ciutadania «una restricció de la mobilitat per al que sigui estrictament essencial», així com a no abaixar la guàrdia en les mesures que han demostrat evidencia en la prevenció i control (distància, mascareta, higiene i ventilació de l’espai).