Trobat mort un muntanyenc russo-nord-americà desaparegut al Pakistan

El cos d’Alex Goldfarb, desaparegut des de dissabte, va ser albirat per un helicòpter de rescat a la serralada del Karakorum, on va morir l’espanyol Sergi Mingote fa pocs dies

Trobat mort un muntanyenc russo-nord-americà desaparegut al Pakistan
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un muntanyenc russo-nord-americà, desaparegut des de dissabte en una muntanya del nord-est del Pakistan on buscava aclimatar-se per a l’ascensió hivernal del Broad Peak (8.047 metres), ha sigut trobat mort, segons ha anunciat dimarts un portaveu de l’expedició.

El cos d’Alex Goldfarb va ser vist per un helicòpter de rescat al Pastore Peak (6.209 metres), a la serralada del Karakorum, «on sembla haver caigut», ha indicat el portaveu, Laszlo Pinter, en un comunicat.

Goldfarb participava, juntament amb l’hongarès Zoltan Szlanko, en una expedició per escalar aquest hivern boreal el Broad Peak, una de les 14 cimeres del món de més de 8.000 metres.

Per aclimatar-se, els dos homes van començar dissabte l’ascens del Pastore Peak, una muntanya que mai va ser escalada a l’hivern.

Al jutjar que les condicions eren massa perilloses, Szlanko va decidir tornar, però no va poder convèncer el seu company perquè fes el mateix, segons el portaveu. I Goldfarb ja no va contactar amb el seu equip, com hauria d’haver fet.

Segon mort al Karakorum després de Mingote

És el segon muntanyenc mort en pocs dies al Karakorum. Dissabte l’espanyol Sergi Mingote no va sobreviure a una caiguda al K2 (8.611 metres), el segon pic més alt del món, ubicat a una desena de quilòmetres del Broad Peak.

Notícies relacionades

Aquell mateix dia, un equip de 10 nepalesos va aconseguir la primera ascensió hivernal del K2, l’únic 8.000 que mai havia sigut escalat a l’hivern.

L’hivern és particularment dur al Karakorum, més que a l’Himàlaia. Anomenada la ‘muntanya salvatge’, el K2 està sotmès a l’hivern a vents de fins a 200 km/h i temperatures que poden caure als -60 °C.