EDUCACIÓ

Les famílies podran visitar les escoles abans de la preinscripció escolar

S’hi accedirà en grups reduïts però la matrícula es farà una vegada més de manera telemàtica

Les famílies podran visitar les escoles abans de la preinscripció escolar
1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tancament de les escoles a conseqüència de l’inici del confinament, aquell fatídic 13 de març, va generar una cascada de conseqüències vinculades a l’educació. Com la impossibilitat que les famílies visitessin les escoles de cara a inscriure els seus fills en el curs 2020-2021. Aquesta processó de pares i mares pels centres educatius per comparar projectes educatius, instal·lacions, entorns... Tot es va haver de fer per intuïció i de manera telemàtica, amb accessos molt puntuals als centres per atendre famílies sense recursos. Per al curs que ve, i sota aquesta filosofia d’escoles sempre obertes que defensa el Departament d’Educació, les famílies sí que podran fer aquesta incursió en les escoles. Però amb limitacions.

Notícies relacionades

La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, així ho ha confirmat aquest dilluns durant la roda de premsa en què ha fet balanç de la tornada al col·le després de les vacances de Nadal. Ha concretat en quines circumstàncies les famílies podran accedir als centres educatius: grups de no més de 10 persones, mascareta, distància, a l’aire lliure si és possible, desinfecció de la sala utilitzada i res de documentació en paper. Les visites es faran, a més, fora de l’horari lectiu per no coincidir amb els alumnes i docents. «Creiem que és important que es pugui fer perquè les famílies obtinguin la informació de primera mà», ha afirmat Cuenca.

La preinscripció escolar per al curs que ve es farà entre el 15 i el 24 de març, en el cas del segon cicle d’educació infantil i primària, i del 17 al 24 de març en el cas de secundària. El procés es farà una vegada més de manera telemàtica i el Govern al desembre ja va informar que donarà un cop de mà les famílies que no disposin de mitjans per fer les gestions. Quant a l’ensenyament postobligatori, el paraigua estarà obert de l’11 al 17 de maig per a batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i del 25 al 31 de maig per als cicles de grau superior