Va ingressar amb nou dies

Un nadó de València aconsegueix superar la Covid després de 70 dies a l’uci

Petru estava ingressat a la unitat de vigilància intensiva pediàtrica de l’hospital 9 d’Octubre

Es tracta d’un dels «casos excepcionals» en què la Covid-19 ha afectat tant un menor

1
Es llegeix en minuts

Petru, un nadó que va ingressar a l’uci pediàtrica de l’Hospital Vithas 9 d’Octubre de València nou dies després de néixer per haver contret el coronavirus, acaba de rebre l’alta hospitalària i ha sortit de la unitat de crítics 70 dies després. Es tracta d’un dels «casos excepcionals» en què la Covid-19 ha afectat tant un menor, fins al punt d’haver de traslladar-lo a una unitat de cures intensives.

Ara, segons ha informat l’hospital en un comunicat, l’Hospital 9 d’Octubre ha viscut un moment «molt emotiu» amb l’alta hospitalària de Petru, que ja es troba «completament recuperat» després de 70 dies ingressat i que ha sortit del centre adormit i entre els aplaudiments del personal.

El nadó va néixer a Vithas Valencia 9 d’Octubre en «perfectes condicions», però quan va tornar a casa amb la mare, el seu germà era portador de la malaltia de manera asimptomàtica. El nounat es va contagiar i la seva salut va començar a empitjorar.

Notícies relacionades

Els seus pares, Cristina i José, el van portar a urgències pediàtriques de Vithas Valencia 9 d’Octubre i l’equip mèdic va decidir traslladar-lo a l’uci pediàtrica, on es va confirmar que havia contret la malaltia per Covid-19.

Al principi, Petru va presentar problemes respiratoris i després dificultat en l’alimentació, situació que ha requerit un complex procés de rehabilitació. La seva recuperació ha sigut lenta i, de fet, al principi, els seus pares només el podien veure per videoconferència.