DONA DESAPAREGUDA

La confessió de l’assassí destapa un crim masclista a les Canàries

La confessió de l’assassí destapa un crim masclista a les Canàries
1
Es llegeix en minuts

Les restes del cos d’una dona desapareguda des de feia diversos dies al municipi de Gáldar, a Gran Canària, han sigut trobades després de les dades donades per la parella, que va confessar el crim després de presentar-se en una comissaria de Lanzarote.

La Guàrdia Civil buscava des de dimarts la Marian, de 65 anys i d’origen basc, després de l’alerta donada per un amic de la víctima que va avisar els serveis d’emergència que des de feia diversos dies no podia contactar amb la dona, que residia a Gáldar des de feia diversos anys. La dona li havia explicat que havia discutit amb la seva parella, un home de 43 anys a qui havia donat allotjament feia un parell de mesos, i aquesta es va desentendre del parador d’ella.

Després de l’avís, la policia va activar la recerca per intentar localitzar-la. La seva parella tampoc apareixia, i per això els agents van demanar una ordre de recerca i captura. L’home es va entregar finalment aquest dimecres a la comissària d’Arrecife, a Lanzarote, i va admetre el crim.

Notícies relacionades

Les restes de la dona van ser trobades després de les dades aportades en la seva declaració. És el 44è cas d’assassinat per violència masclista en tot el 2020 i la víctima número 1.077 des del 2003, quan van començar els registres oficials.

El cas continua sota secret de sumari. El jutge de Santa María de Guía, a Gran Canària, acaba d’ordenar el seu ingrés a presó incondicional i incomunicada per un presumpte delicte d’assassinat.