ENQUESTA MUNDIAL

Els francesos, els més escèptics davant la vacuna de la Covid-19

Espanya està en cinquena posició entre els refractaris als antigens contra la pandèmia

Els francesos, els més escèptics davant la vacuna de la Covid-19
1
Es llegeix en minuts

Només quatre de cada 10 francesos volen vacunar-se contra la Covid-19, segons una enquesta publicada aquest dimarts que dona a França el títol de «campió mundial» de països refractaris, per davant de Rússia i Sud-àfrica. 

A França, on acaba de començar la campanya de vacunació, el 40% de les persones enquestades es vacunarien contra Covid-19, segons aquest estudi d’Ipsos Global Advisor, en associació amb el Fòrum Econòmic Mundial. Una xifra a la baixa en comparació amb un estudi anterior publicat a l’octubre (el 54% es decantava per vacunar-se) i fins i tot encara més en comparació amb l’agost (59%). 

França no és l’únic país on les intencions de vacunació són relativament baixes. Així, segons l’estudi d’Ipsos Global Advisor, només el 43% dels russos i el 53% dels sud-africans estan preparats per vacunar-se. Els segueixen el Japó (60%), Itàlia i Espanya (62%) i Alemanya (65%). 

Al contrari, la Xina lidera els països on és més probable que les persones es vacunin (80%), per davant del Brasil (78%) i el Regne Unit (77%), que va iniciar la vacunació el 8 de desembre.

Els Estats Units, on també ha començat una enorme campanya de vacunació, són l’únic país on les intencions de vacunació estan augmentant (69% actualment, 64% a l’octubre). 

Por dels efectes secundaris

Als països on es va realitzar l’enquesta, el motiu principal dels refractaris és la por dels efectes secundaris (80% a Corea del sud, 76% al Japó, 72% a França). El dubte sobre l’eficàcia és la segona raó en molts països.

Notícies relacionades

Li segueix l’oposició general a les vacunes, que preocupa aproximadament a una quarta part de la població enquestada a Rússia (26%) i Sud-àfrica (23%), però menys del 10% a Corea del Sud (7%), el Japó (8%) i la Xina (9%). A França, el 14% de les persones enquestades estan en contra de les vacunes en general. 

L’estudi es va dur a terme en 15 països a través de la plataforma en línia Ipsos Global Advisor entre el 17 i el 20 de desembre entre una mostra de 13.542 adults (inclosos uns mil francesos de 18 a 74 anys).