La lluita contra la pandèmia

Illa aventura que la pandèmia s’acabarà «a finals de l’estiu»

El ministre apunta que el final del virus es produirà quan estigui immunitzada el 70% de la població

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha aventurat que l’anhelat final de la pandèmia arribarà «a finals de l’estiu, quan el 70% de la població hagi sigut immunitzada». Illa s’ha pronunciat així durant una entrevista a la cadena SER, l’endemà de l’inici de la vacunació a Espanya.

El ministre de Sanitat també s’ha pronunciat sobre el problema en l’entrega de vacunes de Pfizer a Espanya previstes per a aquest dilluns a causa d’una incidència logística en la fàbrica de Puurs (Bèlgica). Ha assegurat que l’incident ja està «resolt» i que la remesa arribarà aquest dimarts, quan es continuarà amb la vacunació, i ha deixat clar que les dosis que arribaran a Espanya seran les mateixes que estaven previstes i que únicament es posposarà 24 hores el procés de vacunació que es va iniciar aquest diumenge a les residències de tot Espanya. «Les dosis han d’estar demà al matí [dimarts]», ha insistit Illa, que, no obstant, ha reconegut que no té «constància» que les 350.000 dosis hagin sortit de la planta belga.

Notícies relacionades

El ministre també s’ha referit a l’arribada de la vacuna de Moderna, a l’espera encara de l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. «Esperem que sigui el dia de Reis, quan tot sembla indicar que es procedirà a autoritzar-la a assenyalat. Així, Illa ha explicat que Espanya mirarà de fer provisió de les «màximes dosis possibles» de la vacuna nord-americana. En principi, Europa en rebrà prop de 80 milions de dosis, 8 milions de les quals correspondrien a Espanya.

«Hem començat amb una [vacuna, la de Pfizer] però esperem l’autorització de més vacunes que hem adquirit i el final serà quan hàgim adquirit un percentatge de prou immunitat, que es fixa entorn del 70%. Aquest final es podrà produir al voltant de finals de l’estiu [del 2021], ha insistit.