Campanya de vacunació

Pfizer retarda a dimarts l’entrega de vacunes prevista per avui

  • La companyia addueix «problemes en el procés d’enviament i càrrega» dels vials des de la planta central a Bèlgica

1
Es llegeix en minuts

La farmacèutica Pfizer ha comunicat a vuit països europeus, entre els quals, Espanya, que es retarda a dimarts la pròxima entrega de vacunes contra la Covid-19 prevista per a aquest dilluns per problemes de càrrega i enviament, ha informat avui el Ministeri de Sanitat espanyol.

En un comunicat, el Ministeri de Sanitat ha explicat aquesta matinada que Pfizer Espanya li havia comunicat «que es posposa de dilluns a dimarts l’entrega a Espanya de la remesa de vacunes compromesa».

Segons Sanitat, en un comunicat fet públic fa uns minuts, Pfizer Espanya li ha indicat que «aquesta mateixa nit ha sigut informada per la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica) del retard dels enviaments a vuit països europeus, inclosa Espanya, a causa d’un problema en el procés de càrrega i enviament».

El departament que dirigeix Illa afegeix que, segons la farmacèutica, «la situació ja està resolta», tot i que «la pròxima entrega de vacunes es retardarà unes hores i arribarà a Espanya dimarts 29 de desembre per a la continuació de la vacunació a tot el territori nacional».

Les 9.750 primeres vacunes de Pfizer/BioNTech van arribar dissabte a Espanya des de Bèlgica en dos contenidors, les mateixes que s’han enviat a cada estat membre de la Unió Europea (UE) per a aquesta «primera entrega simbòlica», segons va explicar aquest diumenge el director general de Pfizer Espanya, Sergio Rodríguez.

Notícies relacionades

En una entrevista amb EFE, Rodríguez va recordar que aquesta primera remesa va ser rebuda dissabte per tècnics de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris i membres del Comitè de Direcció de Pfizer Espanya, a les instal·lacions d’ID Logistics a Guadalajara.

Aquesta primera entrega de vacunes estava previst que s’ampliés a partir d’aquest dilluns amb 350.000 dosis més, una quantitat que es rebrà cada dilluns de les pròximes 12 setmanes fins a arribar a un total de 4,5 milions de fàrmacs, que aniran destinats en aquesta primera etapa als grups prioritaris.