L’índex de rebrot segueix a l’alça a Catalunya, que continua sumant més ingressos

La Rt disminueix només una centèsima quatre dies abans de la nit de Cap d’Any

1
Es llegeix en minuts

La situació epidemiològica de la Covid-19 no millora a Catalunya, on el risc de rebrot continua augmentant, així com la pressió assistencial, amb cada dia més ingressos. En les últimes 24 hores s’han sumat 973 nous casos i 26 morts. Aquest mateix dilluns es reuneix el Procicat per actualitzar les restriccions en aquesta nova fase, amb la mirada posada en la mobilitat de la nit de Cap d’Any.

La velocitat de propagació del coronavirus (Rt) se situa aquest dilluns en 1,16, una centèsima menys més que la vigília, mentre que l’índex de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, augmenta 3 punts i es queda en 377.

Notícies relacionades

També augmenta el número d’ingressats als centres hospitalaris, que en són ja 1.736 (davant els 1.664 notificats diumenge), i el dels que es troben a les unitats de cures intensives (ucis) es manté estable, en 337.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dilluns pel departament de Salut, l’epidèmia ha causat ja a Catalunya 16.888 morts, 26 dels quals, notificats en les últimes 24 hores.