Reunió del Procicat

Catalunya manté sense canvis les restriccions de cara a la nit de Cap d’Any

Salut anul·la el contracte amb Ferroser (Ferrovial) i assumeix la gestió del control de contactes de positius

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Procicat de Catalunya ha revisat aquest dilluns les restriccions pel coronavirus amb les dades de la pandèmia a l’alça. Una revisió que no suposarà cap canvi respecte a les mesures vigents (tancament perimetral de Catalunya, tancament comarcal, toc de queda a les 01.30 h la nit de Cap d’Any i reunions de màxim 10 persones a les festes nadalenques). «S’ha convingut que no hi hauria modificacions, s’ha decidit prorrogar les mesures», ha confirmat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en la seva compareixença davant els mitjans.

El manteniment de les mesures, ha assenyalat la subdirectora del Procicat, Isabel Ferrer, no significa baixar la guàrdia. De fet, Ferrer ha demanat als catalans que evitin tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i que limitin al màxim la interacció social.

En la mateixa compareixença, la consellera Vergés ha anunciat que Salut reforçarà el programa de rastreig i cribratge per detectar casos positius de Covid-19. «És tan important complir les mesures de seguretat [quarantenes, aïllament] com identificar i seguir els contactes per trencar les cadenes de transmissió», ha assenyalat la consellera.

Notícies relacionades

Aquest nou programa, ha assenyalat, suposarà el final del polèmic contracte amb Ferroser, filial de Ferrovial. El contracte finalitzarà el 31 de gener i a partir de llavors l’Agència de Salut Pública de Catalunya assumirà la gestió del control dels contactes estrets. El nou programa suposarà una inversió de 19 milions d’euros. Actualment hi ha més de 3.000 persones dedicades al rastreig i seguiment de contactes.

El conseller Sàmper ha insistit a demanar prudència perquè, ha dit, malgrat les vacunes, «no tindrem immunitat de grup fins que passi gairebé un any».