AstraZeneca diu que la seva vacuna funciona amb la mutació del coronavirus

La farmacèutica confia que les autoritats britàniques autoritzaran el seu ús en qüestió de dies

AstraZeneca diu que la seva vacuna funciona amb la mutació del coronavirus
1
Es llegeix en minuts

El director general de la farmacèutica AstraZeneca, Pascal Soriot, ha afirmat que creuen la vacuna que ha desenvolupat la seva empresa és eficaç contra la nova soca de coronavirus detectada a la regió de Londres i que és un 70% més contagiosa que l’original.

«Creiem, de moment, que la vacuna ha de continuar sent eficaç, però no podem estar-ne segurs, així que farem algunes proves», va afirmar Soriot en una entrevista amb l’edició dominical del diari britànic ‘The Times’.

A punt de la seva autorització

Soriot va remarcar que la vacuna de la seva farmacèutica, desenvolupada en col·laboració amb la Universitat d’Oxford, té «la fórmula guanyadora», i va mostrar la seva confiança que les autoritats britàniques n’autoritzaran l’ús en qüestió de dies, aquest mateix dilluns, segons el diari sensacionalista ‘The Sun’.

«Creiem que hem trobat la fórmula guanyadora i com aconseguir una eficàcia que, amb dues dosis, és alta com la de les altres», va explicar. La vacuna, després de dues dosis, garanteix una «protecció del 100%» contra les formes més greus de Covid-19.

Notícies relacionades

En els resultats provisionals d’assajos clínics a gran escala realitzats al Regne Unit i el Brasil anunciats al novembre, la vacuna tenia una eficàcia mitjana del 70%, davant el més del 90 per cent de les de Pfizer-BioNTech i Moderna.

La vacuna Oxford-AstraZeneca té l’avantatge de ser relativament més barata i que no necessita ser emmagatzemada a una temperatura tan freda com la de Pfizer-BioNTech, que s’ha de mantenir a –70 graus. Això facilita la vacunació a gran escala.