Per difondre desinformació

Facebook tanca la pàgina d’un cuiner negacionista australià

El xef anima la gent de Sydney a oposar-se a les autoritats sanitàries i a no acudir a les proves per detectar el virus

Facebook tanca la pàgina d’un cuiner negacionista australià
1
Es llegeix en minuts

Facebook va tancar la pàgina del cuiner australià Pete Evans, acusant la celebritat local d’utilitzar la xarxa social per difondre desinformació sobre el coronavirus.

Aquest xef, que havia adquirit relativa fama al participar en un programa de cuina de televisió, s’ha convertit des de l’inici de la pandèmia en una de les figures del moviment conspirador australià. La seva pàgina va ser seguida per un milió de persones.

Però Facebook va anunciar dijous que no permetria que «ningú difongui informació falsa sobre Covid-19 que pugui danyar altres persones» o que difongui mentides sobre les vacunes Covid-19.

«La nostra política és clara sobre aquest tipus de contingut i hem eliminat la pàgina de Facebook del xef Pete Evans a causa de les repetides violacions d’aquestes polítiques», va dir el grup en un comunicat.

La pàgina d’Evans a Instagram, una plataforma propietat de Facebook, encara està activa i és seguida per 278.000 persones. Inclou missatges que animen la gent de Sydney a oposar-se a les autoritats sanitàries i a no acudir a les proves per detectar el virus.

La ciutat més gran d’Austràlia treballa actualment per contenir una font de contaminació de més de cent casos que va posar fi a una fase de diversos mesos en la qual l’epidèmia estava sota control.

«La pandèmia és un engany, és així de simple», va dir el cuiner a l’Afp fa uns mesos en una entrevista.

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera vegada que Facebook ha tancat els comptes de personalitats acusades de difondre desinformació, a risc de ser acusades de censura.

El grup nord-americà va anunciar en particular la prohibició dels comptes vinculats al moviment negacionista QAnon.