NOVA POLÍTICA

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ sobre vacunes

Les xarxes socials, propietat de Mark Zuckerberg, implementaran el canvi en les pròximes setmanes

facebook

facebook / KENZO TRIBOUILLARD (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Facebook i Instagramcomençaran a eliminar «en les pròximes setmanes» lesinformacions falses que qüestionin la seguretat, eficàcia, ingredients o efectes secundaris de lesvacunes contra la Covid-19i hagin sigut «desacreditades per experts en salut pública», segons ha anunciat la companyia liderada per Mark Zuckerberg a través d’un comunicat.

«Per exemple, eliminarem les afirmacions falses que les vacunes contenen microxips o qualsevol altra que no aparegui a la llista oficial d’ingredients de la vacuna. També eliminarem les teories conspiradores que avui sabem que són falses: com si algunes poblacions específiques estiguessin sent utilitzades sense el seu consentiment per testar la seguretat de la vacuna», expliquen.

Notícies relacionades

La companyia detalla que «no podrà començar a aplicar aquestes mesures de la nit al dia», però assegura que com que les informacions sobre les vacunes «continuaran evolucionant», s’actualitzaran «regularment» les afirmacions que eliminaran de les plataformes basant-se «en l’orientació de les autoritats de salut pública a mesura que en sàpiguen més coses».

D’altra banda, Facebook ha reiterat que continuarà ajudant la gent a mantenir-se informada sobre aquestes vacunes a través de fonts d’informació autoritzades en el seu Centre d’Informació de Covid-19, que recull xifres, notícies i suggeriments de fonts oficials com el Ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les sigles en anglès).