A partir d’aquest dilluns

Amazon deixa de vendre articles de plàstic d’un sol ús a tota la UE

El gegant del comerç electrònic s’avança a la data fixada per la directiva europea

1
Es llegeix en minuts

Amazon deixarà de vendre articles de plàstic d’un sol ús, com palles per beure, bastonets de cotó, plats, coberts i vasos d’aquest material a partir d’aquest dilluns a les seves botigues virtuals de la Unió Europea, el Regne Unit i Turquia.

En concret, el gegant del comerç electrònic va remetre el mes d’octubre passat una comunicació als seus venedors, a la qual va tenir accés Europa Press, en la qual els informava que a partir d’aquesta data entrava en vigor aquesta nova política de la multinacional per complir amb la normativa europea destinada a evitar els residus plàstics.

La multinacional s’avança així a la data marcada per la directiva europea 2019/904, que fixa el juliol del 2021 el dia perquè els estats membres implementin les polítiques dirigides a limitar la venda d’aquests productes per fomentar la transició cap a una economia circular.

D’aquesta forma, aquesta política prohibirà la venda de determinats productes de plàstic d’un sol ús (d’un sol ús) i els fabricats amb plàstic oxodegradable a les botigues virtuals d’Amazon del Regne Unit, la Unió Europea i Turquia.

Així, a partir d’avui no es vendrà al ‘marketplace’ productes de plàstic d’un sol ús com bastonets i palles (excepte si es tracta de productes sanitaris o mèdics), forquilles, ganivets, culleres i escuradents, plats, agitadors de begudes, pals que es col·loquen i donen suport a globus, entre d’altres.

Notícies relacionades

Tampoc estaran disponibles a les botigues virtuals de la plataforma recipients d’aliments fabricats amb poliestirè expandit, com les caixes, amb o sense tapa, utilitzats per contenir aliments que estan destinats al consum immediat, in situ o per emportar. A més de recipients per a begudes fabricats amb poliestirè expandit, inclosos taps i tapes, i productes fabricats amb plàstics oxodegradables.

Amazon va indicar als seus venedors que aquells que tinguessin emmagatzemat algun tipus d’aquests productes en algun dels seus centres logístics podrien vendre l’inventari fins aquest diumenge o sol·licitar que s’enviï a la ubicació que triï sense cap cost, ja que la companyia no cobrarà cap tarifa per la retirada d’inventari.